HC-CARGO Cabineventilatoren

Vraag uw klanten:
“Is u auto klaar voor de zomer zommer?”

De meeste banale oponthouden en pannes kunnen voorkomen worden. Je kan de betrouwbare gids zijn om je klant een zorgeloze  vakantie te laten beleven. Heb je een lange autorit in het vooruitzicht dan is een normaal onderhoud eigenlijk verplicht.

Naast het controleren van de remmen, olie, banden, lichten, het Airco systeem (HC-CARGO diagnose toestellen), ruitenwisser vloeistof en wisser (HC-CARGO FlexFit) en veiligheidsuitrusting is het ook zeer belangrijk om alle papieren (bv. Verzekering) van het voertuig na te kijken. Informeer je voldoende over de geldende wetgevingen van het land voordat je je autorit aanvangt.

Dus, help je klanten om hun reis voor te bereiden en zorg dat het huiswerk gedaan is.

Vergeet de kleine details niet, bereid je voor om je klant de beste ondersteuning te geven indien nodig. Zie het Accessoires portfolio hier.

We wensen u en uw klant en zorgeloze zomer toe!

HC-CARGO Cabineventilatoren - Voor een goede luchtcirculatie in de cabine

Een optimaal functionerend airco-systeem moet een betrouwbare cabineventilator hebben. Deze zorgt ervoor dat voldoende/de juiste hoeveelheid omgevingslucht door de warmtewisselaar en verdamper stroomt (normaliter zit de ventilator in de HVAC (warmte-ventilatie-airco)-module die achter het dashboard tussen de cabine en het motorcompartiment geplaatst is). De ventilator verdeelt vervolgens de lucht in de cabine van het voertuig.

Het assortiment cabineventilatoren van HC-CARGO bestaat uit geselecteerde producten van topkwaliteit. Aangezien de producten kwetsbaar zijn (plastieke onderdelen en gevoelig voor elektrische storing), worden zij uitvoerig getest op mechanische en elektrische prestaties om ervoor te zorgen dat het product voldoet aan onze hoge kwaliteitsnormen en markteisen.

Een onderdeel van de kwaliteitsgerichtheid is ook dat onderdelen makkelijk te installeren/vervangen zijn. We noemen het "Easy fit", wat inhoudt dat de meeste ventilatoren die wij leveren compleet zijn met behuizing en ventilator gemonteerd.

Het assortiment van HC-CARGO omvat de meest gebruikte en belangrijkste cabineventilatoren (best verkopende producten). In zijn algemeenheid geldt dit voor de groeiende vraag in de automotive-markt voor kwalitatief hoogwaardige producten in deze categorie. Verder legt het nadruk op HC-CARGO als een concurrerende one-stop-leverancier voor airconditioningsproducten.

Wist u dat

  • Ventilatoren een gemiddelde levensduur hebben van ca. 8 jaar
  • Het elektrische circuit (bijv. overbelasting) de werking van de ventilator kan beschadigen en verstoren
  • Een verstopte of versleten cabinefilter/pollenfilter ook invloed heeft op de prestaties van de ventilatoren = vervang/controleren de filters regelmatig

 

Wat is een ventilatorweerstand?

Ventilatorweerstanden regelen de ventilatorsnelheid van de cabineventilator. De ventilatorsnelheid kan worden veranderd, hetzij door het mechanisch inschakelen van de ventilatorweerstand met behulp van een draaiende hendel (handmatige airco) of elektronisch door het airconditioningssysteem (automatische airco).

Een typische indicatie van een defecte weerstand is wanneer de snelheid van de ventilator niet kan worden geregeld, bijv. de ventilator draait maar op één snelheid of draait helemaal niet. Of de weerstand is doorgebrand (vervang deze) of de elektrische voeding is onregelmatig (maat met een multimeter). Wij raden u echter aan de weerstand altijd te vervangen wanneer u een nieuwe ventilator installeert.